top of page
Bas.jpg

CATO PATER

Ontspanning vind ik vanaf mijn kindertijd al in de wei bij mijn paarden.

Dan is mijn hoofd leeg en geniet ik van samen bewegen: gefocust zijn op het creëren van een gezamenlijke dans.

Als tiende kind uit een gezin van 11 heb ik geleerd om te verdwijnen in een groep. Mijzelf onzichtbaar makend - met mijn schriften als maatjes waarin ik mijn wereld beschreef - leerde ik om mijn inspiratie naar binnen te keren. Ik werd gezien als een dromer. En daarmee kan je geen geld verdienen. Het bleek mijn grootste uitdaging: mijzelf zichtbaar maken.

familie-Pater.png

JE PIJN IS JE GOUDMIJN

Na vele jaren in loondienst, onder andere in de GGZ, zette ik in 2010 de stap naar ondernemerschap. Bureau Cato werd opgericht. Het kind in mij dat zo graag verhalen schrijft, tekeningen maakt en spelletjes bedenkt, mocht los! Mijn talent om op de achtergrond mensen te observeren, bleek niet een schaduwkant, maar juist één van mijn grootste krachten.  

Je pijn is je goudmijn’, zeg ik vaak. Waar je liever niet naar kijkt en je wellicht voor schaamt, daar zit vaak je grootste kracht. Zoals mijn schriftjes…  

Ieder mens heeft een droom én de talenten om dit te kunnen realiseren. Ik onderzoek welke ingrediënten ervoor zorgen dat mensen deze vertaalslag kunnen maken. Mijn interesse voor de werking van het brein, hoe ons hele systeem samenwerkt en hoe ons levensverhaal ons heeft gevormd, ligt aan de basis van de coach-instrumenten die ik ontwerp. 

Bureau Cato_8A3A7150.jpg

De afgelopen jaren werden mijn coach-instrumenten ingezet in grote organisaties als gemeenten, het sociaal domein en UWV. Werkomgevingen die wellicht vergelijkbaar zijn met het grote gezin waar ik zelf uit kom.

Het is mijn uitdaging om mensen te begeleiden zodat zij zichzelf zichtbaar kunnen maken en hun innerlijke wijsheid durven volgen. Dit doe ik met teams, individuele medewerkers, leidinggevenden en werkzoekenden.

2022, vanuit de Bureau Cato Academie ga ik bevlogen professionals opleiden tot Levensbord© Facilitator. Dit zijn mensen die hun uitdaging aan durven gaan, koplopers die durven te dromen en anderen daarin willen inspireren.     

Deze verbinders willen zich inzetten voor de ontwikkeling van bewustzijn, zodat mensen hun hoogste potentie kunnen leven. Het zijn sensitieve pioniers die binnen organisaties de aandacht vestigen op menskracht en ontwikkelvermogen. 


Het levensbord© mag gaan bijdragen aan een grotere transitie.​

Mijn nieuwe missie heeft zich aangediend:


De wereld toerusten met instrumenten,
zodat mensen hun wijsheid kunnen zaaien. 

cato_pater.jpg
bottom of page