Cato Pater

NEEM JE DROMEN SERIEUS

De eerste 20 jaar van mijn loopbaan werkte ik in de geestelijke gezondheidszorg. In tal van functies (therapeut, opleider en projectleider) ontmoette ik mensen wiens levensverhaal mij boeide. Wat had gemaakt dat zij weer richting konden geven aan hun leven of welke thema's kwamen er telkens weer terug? Ik ontwikkelde een grote belangstelling voor het bewust worden van patronen; daar ligt een belangrijke bron voor ontwikkeling.  


Mijn bedrijf, Bureau Cato, ontstond 12 jaar geleden vanuit mijn verlangen om een overstijgend concept te kunnen aanbieden waarin aandacht wordt besteedt aan alle levensgebieden. Zodat ontwikkeling duurzaam is, iets in gang zet met een sneeuwbaleffect. 

Ik geloof dat we onze dromen serieus moeten nemen. Mijn bedrijf begon met een verlangen: al mijn kennis, ervaring, aandacht en speelsheid inzetten om mensen te helpen hun talent en intuïtie te ontwikkelen.

Cato Pater 

Moed en nieuwsgierigheid zijn de kernwaarden van waaruit ik wil handelen. Het zijn de parameters van mijn gedrag; ik wil aangaan wat ik juist vind en vragen stellen om mij te blijven ontwikkelen.  Ons eigen pad volgen, voelt vaak als spannend. Toch is dat hetgeen wat we bewonderen in anderen. Als Vincent Van Gogh had geschilderd zoals zijn tijdgenoten, was hij dan zo beroemd geworden? 

 

De werking en samenwerking van lichaam en geest boeit mij. Hoe kunnen we onze intuïtie weer vertrouwen zoals kleine kinderen dat doen?

Ik zeg weleens: ‘je pijn is je goudmijn’; ik heb ervaren dat het aangaan van wat ik lastig vind, mij juist veel brengt. Het opheffen van belemmeringen geeft ruimte voor ontspanning; hierdoor kan je weer focussen op waar je echt naar verlangt.

  • Bureau Cato op Facebook
  • Bureau Cato op LinkedIn

algemene voorwaarden

© 2020 Bureau Cato Groningen