Inzicht: weten wat klopt  

Het Levensbord© is een speels en effectief instrument wat in korte tijd eye-openers oplevert zodat je bewuste keuzes kunt maken. Niet het controlerende brein (je suf piekeren) maar vanuit je intuïtie (wat komt er in je op) zorgt ervoor dat je bij je diepere verlangens komt. Deze daarna omzetten in concrete stappen maakt dat je met visie en strategie invulling geeft aan je dromen. Het levensbord© kan onder andere worden ingezet bij loopbaanvragen, persoonlijke ontwikkeling, studiekeuze, ontwikkelgesprekken en als anker bij een businessplan.

Het omvat 3 sessies en het kan naast andere coach-methodieken worden ingezet.Het levensbord © kan zowel fysiek als online worden gespeeld.  

 

Het levensbord© kan als in company training worden aangeboden zodat andere professionals en coaches daarmee kunnen werken. Ook volgt er een aanbod voor vrij-gevestigd coaches.       

Gids naar Eigen Wijsheid© (zie onder) is een persoonlijk ontwikkeltraject in 7 stappen. Het is een speels, inzichtgevend avontuur van persoonlijke ontwikkeling naar praktische toepasbaarheid en is gericht op het maken van een concrete loopbaanstap. In het midden van deze route zit Het levensbord©. Deze tool is als losse interventie in te zetten omdat het een fantastisch middel is om in korte tijd, vanuit de intuïtie, de juiste keuzes te maken. 

Overige instrumenten (voor teams, groepen en professionals): 

Talententraining voor teams: een afwisselend traject waarbij de transitiecanvas© zorgt voor inzicht in de stappen die gezet kunnen worden en welke talenten daaraan bijdragen. 

De Talententocht ©: via een app verschijnen er vragen die gekoppeld zijn aan symbolen. De wandeling kan op beschut terrein worden uitgezet. Het is een onderdeel van een teamdag. 

Ook zijn er tal van variaties (op de 1,5 meter) mogelijk, zoals: het werken met de talentencirkel (talentenopstellling), de energiecirkel en de transitiecanvas.


Deze zomer (2020) volgt er een compleet overzicht van het aanbod. 
 

in 7 stappen naar Eigen Wijsheid:

1. Leefstijl en Lichaamswijsheid

Het lichaam als raadgever: balans in alle levensgebieden. 

Lichaam en geest horen bij elkaar. We bekijken hoe jij jouw energie meestal inzet. In een leefstijlgesprek maken we al je aandachtspunten helder, waarna jij een leefstijlplan plan maakt, zodat je jouw energie bewaakt en verbetert.   
Je krijgt uitleg over de werking van je hersenen en over hartcoherentie. Hartcoherentie betekent dat je een geordend hartritme hebt, zodat al jouw lichaamsprocessen in balans zijn. We trainen dit middels ademoefeningen en je ziet, met behulp van meetapparatuur, het resultaat. 


Je lichaam weet alles. 

 

2. TalentenTypes als figuren in je leven

Door het kiezen van ‘TalentenTypes’ (bijvoorbeeld: schrijver, onderzoeker, verteller, held) of beelden die je aanspreken, wordt helder waar jouw kracht ligt. Hulpmiddel bij het kiezen is jouw authentieke kracht (drijfveer) en jouw ontwikkelpunten.

 

Talent is wie je bent.

 

3. TalentenTypes in je lichaam

Een verbeeldingsoefening om jouw TalentenTypes te herbergen in je lichaam. Hoe vaker je de schatplaats van een TalentenType bezoekt; des te meer zal je profiteren van de energie die dat TalentenType je geeft.

Wanneer denken en voelen samenkomen, wordt daadkracht ontwikkeld.

 

4. Kracht van de verbeelding

Je neemt 12 TalentenTypes mee in je reis. Daarom ga je ze verbeelden zodat je ze leert kennen als goede vrienden die je altijd zullen helpen. Middels muziek, dans, collage, schilderwerk etc. beeld jij jouw TalentenTypes uit en krijgt zo een diepere verbinding.


Wat je voor je kunt zien vergeet je nooit meer. 

 

5. Het Levensbord ©

Het Levensbord

Wat zegt jouw intuïtie over keuzes die je moet maken, verlangens die zich aandienen en principes die je moet volgen? Het levensbord© kan als losse methodiek worden ingezet. In 3 sessies ontdek je welke waarden en drijfveren belangrijk voor je zijn dus hoe je optimaal vanuit jouw behoeften en talenten keuzes kunt maken.         

 

Een ingeving maakt het onbewuste bewust.

 

6. Mindset en Missie

Door te gaan vertrouwen op je talenten, zal je steeds meer gefocused raken. Je ziet opeens andere dingen en je raakt bij toeval in gesprek met mensen die je verder kunnen helpen. 


Je missie is de meetlat voor je keuzes.

 

7. Actie, reflectie en aanscherpen

Het avontuur gaat nu echt beginnen! Je maakt een Levensontwerp en je TalentenTypes helpen je daarbij. 


Een doel is een droom met een deadline.

 
Ben jij eraan toe je verlangen te gaan volgen en te ontdekken waar je kracht ligt?
 
Wil jij door Gids naar Eigen Wijsheid © verder komen in je persoonlijke ontwikkeling of antwoorden vinden op je loopbaanvragen?

algemene voorwaarden

© 2020 Bureau Cato Groningen

  • Bureau Cato op Facebook
  • Bureau Cato op LinkedIn