Hoe kunnen we ons laten leiden door de toekomst die zich aandient?
(Otto Scharmer - Theory U).  

De ontwikkeldriehoek is een reflectief instrument wat medewerkers uitdaagt om zich open te stellen. Het maakt professionals bewust van hun persoonlijk commitment aan de missie van de organisatie. Hierdoor worden zij eigenaar van het proces en van de resultaten.  

 

Pijler ‘ik’
In deze tijd van transitie hebben we koplopers nodig die buiten kaders durven denken en het onbekende aan durven gaan. Die durven te vertrouwen op hun intuïtie.     
Het levensbord® is een transformatief instrument waardoor mensen de rode draad in hun leven ontdekken. Niet de ratio maar onze intuïtie vertelt ons wat echt klopt.  

Pijler ‘zij’
Medewerkers die zichzelf, vanuit hun persoonlijke uitdaging, kunnen verbinden met de missie van de organisatie, leveren vanuit intrinsieke motivatie resultaten op.
Zij hebben zich gecommiteerd aan een hogere opdracht en stralen dat uit naar anderen. Hierdoor blijft de missie de verbindende factor en zijn de resultaten het gevolg van hun commitment. 
 

Pijler ‘wij’
We hebben elkaars steun nodig om de uitdaging aan te durven gaan. Wanneer er een veilige cultuur is dan kunnen we ons open te stellen. Om te blijven leren is het belangrijk dat we de reflectie opzoeken, meenemen wat werkt en loslaten wat het doel in de weg zit. 
Veranderverhalen vertellen draagt bij aan het voeden van de transformatie.    

ALS JE HET VOOR JE KUNT ZIEN, DAN KAN JE HET GELOVEN 

ORGANISATIES IN TRANSITIE

Bureau Cato biedt integrale programma’s, zoals het transformatieve levensbord®. Hierdoor leren medewerkers vanuit een ander perspectief naar zichzelf en hun omgeving te kijken.
Door levensbord® Facilitators binnen organisaties op te leiden wordt talent beter benut, verbinden medewerkers zich meer aan elkaar en aan de organisatie en kan er worden bespaard op externe inhuur.  

Bureau Cato_8A3A7364.jpg
Bureau Cato_8A3A7449.jpg

Bureau Cato biedt trajecten in Persoonlijk Meesterschap, Ontwikkeltrajecten voor groepen, Masterclasses en Talent-events waarbij verrassende instrumenten worden ingezet die verandertaal uitlokken, patronen verhelderen en wat de missie centraal zet. 


Bureau Cato werkt samen met specialisten die vanuit hun expertise aanvullend zijn waardoor er inspirerende programma’s worden geboden die mensen een andere kijk bieden op hun vermeende werkelijkheid. Hierdoor komen zij in ontwikkeling.