top of page
  • Cato Pater

Gedwongen traject


'Ik zit hier omdat ik moet', zegt Jasmijn, mijn 48 jarige nieuwe kandidaat.

Haar werkgever heeft haar uitgelegd dat haar manier van communiceren veel te wensen overlaat. Jasmijn heeft dit enige tijd geleden al gehoord. Zij zou stug zijn in de omgang, kortaf in haar mailberichten en breedspraaks in haar mondelinge contact. De tips die zij heeft gekregen hebben nog niet tot de beoogde verbeteringen geleid. Jasmijn heeft te horen gekregen dat zij een coachings-traject in moet want het kan zo niet langer.

Jasmijn heeft veel last van de kritiek. Zich openstellen 'is een dingetje' zegt zij. Daarom leer ik haar middels ademhalingsoefeningen hoe zij kan ontspannen en 'hartcoherentie' kan trainen. Middels een app op haar telefoonscherm ziet zij direct de resultaten van deze oefening. Met behoorlijke tegenzin gaat Jasmijn het apparaat ook op haar werk gebruiken. Omdat haar collega's dit kunnen zien informeert zij hen over het gebruik en verwijst naar een website voor meer informatie. Ze krijgt complimenten en sommige collega's komen met vragen.

Wanneer Jasmijn emotioneel wordt, zoals nu met de dreiging van het verlies van haar baan, zet zij de schouders eronder. Jasmijn is gewend om door te zetten; zij kiest dan ook de 'doorzetter en winnaar' als archetypische talenten. Wat er nu gebeurt in haar werk lijkt erg veel op de situatie in haar vorige baan. Zij is er daar uitgegooid omdat zij de directeur wees op handtastelijkheden. Jasmijn is ervan overtuigd dat haar huidige manager ook van haar af wil. Ik stel voor dat zij dit de volgende evaluatie gaat vertellen.

Deze evaluatie heeft deze week plaatsgevonden. Jasmijn vond het moeilijk maar zij heeft alles verteld wat haar dwars zat. Zowel zijzelf, als haar manager en ik schoten vol toen zij als feedback te horen kreeg dat zij in korte tijd zoveel heeft bereikt.


De methodiek: Gids naar Eigen Wijsheid laat mensen zien van waaruit zij denken, voelen en handelen. Dit doen we middels de archetypische talenten. In de weg zittende patronen worden verhelderd door ze letterlijk te leren voelen. 'Zo binnen, zo buiten'; door de innerlijke verandering ontstaat er een andere uitstraling. Zo ontstaat er ruimte voor ontwikkeling.

Nb. Dit artikel is op waarheid gebaseerd, de persoonsgegevens zijn veranderd. Hierdoor is de privacy gewaarborgd.


7 weergaven
Ik wil direct een berichtje als Bureau Cato weer een inspirerend blog deelt!

Je aanmelding is verwerkt! Het eerste bericht komt binnenkort in je mail.

bottom of page