top of page
  • Cato Pater

Team-Talentenexpeditie


Een mooi voorbeeld van zelfsturende organisatie in de natuur, is de cyclus van de seizoenen. We weten dat elk jaar na de winter het voorjaar begint, maar het exacte tijdstip wisselt. De natuur ‘weet’ blijkbaar wanneer de omstandigheden juist zijn.

Ken en gebruik de zelfsturende natuurkracht in je team! Wat kan een team leren over zelfsturing vanuit de natuur? In een Talentenexpeditie wordt dit fenomeen 'de natuur', waar wij allen onderdeel van zijn, ingezet als inspiratiebron. Door het team te zien als een organisch geheel kijken we hoe het wordt gevoed en wat het nodig heeft om te groeien. Teams leren hun natuurkracht, hun missie en hun diversiteit kennen én waarderen.

Tijdens de Talentenexpeditie kom je, in een natuurgebied, met jouw groep of team symbolen tegen. Je ontdekt, middels vragen en informatie, wat deze betekenen en je deelt inzichten. De vooraf gekozen talentenkaart helpt je om deze kant van jezelf aan te spreken. Op deze manier leer je jezelf en je team goed kennen. Je gaat de werking van de natuur vergelijken met de dynamiek in jullie team; we zijn onderdeel van dit systeem en haar wetten. Hoe houden wij ons daaraan? Bewegen we mee of verzetten we ons? Wat voelt natuurlijk en wat niet?

Informatie:

  • Cato Pater begeleidt deze Talentenexpedities samen met planten-en kruiden deskundige Sanne Scheltena.

  • Een Talentenexpeditie kan als bedrijfsuitje, teambuilding of groepsevent worden aangeboden.

  • De Talentenexpeditie wordt op maat samengesteld: van één inspirerende dag tot een meerdaags traject wat over enige weken of maanden verspreidt is. Het gemiddeld aantal deelnemers is 12.

  • Er wordt een geschikt natuurgebied met lunch-gelegenheid gekozen waar wij de symbolen mogen plaatsen.

  • Een voorbeeld-locatie is Nieuw Allardsoog in Bakkeveen: www.nieuw-allardsoog.nl

Wil je een inspirerend en informatief gesprek over de Talentenexpeditie?

Welkom namens: Cato Pater en Sanne Scheltena, jullie expeditieleiders!


18 weergaven
Ik wil direct een berichtje als Bureau Cato weer een inspirerend blog deelt!

Je aanmelding is verwerkt! Het eerste bericht komt binnenkort in je mail.

bottom of page