top of page
  • Cato Pater

De rode draad'Verhalen zijn helpers van de verbeelding', luidt de titel van mijn blog-pagina op deze nieuwe website. In de aanhef vertel ik wat deze uitspraak zegt over mij als kind. Mijn fantasieën vonden, eigenwijs als ze waren, hun weg naar mijn pen. Als tiende kind in een gezin van 11 had ik behoefte aan mijn eigen werkelijkheid. In mijn beleving kon ik alles laten gebeuren. Ik was dan even enigst kind dat woonde in een kasteel van een huis en ik werd vergezeld door dieren.

De door mij ontwikkelde methodiek 'Gids naar Eigen Wijsheid' richt zich op het ontwikkelen van talent en intuitie. Het levensverhaal bevat alle wijsheid die we nodig hebben om te kunnen groeien. Daarom onderzoek ik met mijn klanten wat hen heeft gevormd en hoe zij daarvan een verhaal kunnen maken wat recht doet aan wie zij in wezen zijn.

In 'Reis van de held' schrijft Joseph Campbell dat het leven bestaat uit fases. Er zijn telkens weer uitdagingen en blokkades maar er komen ook altijd weer helpers op ons pad. We kunnen in iedere fase keuzes maken. Het is de bedoeling dat we de held in ons eigen verhaal worden, schrijft hij.

Ook ik zit weer in een nieuwe fase. Ik ben gestart met het schrijven van een inspiratieboek met de titel: 'Wat is Wijsheid'. Ik ga met 9 mensen in gesprek over de omslag in hun leven. Het tiende verhaal gaat over mijzelf; ook ik heb mijn leven, na een heftig ongeluk, over een andere boeg gegooid. Alles ging toen ineens lopen. Mijn gesprekspartners vertellen hoe zij hun uitdagingen zijn aangegaan en wat zij daarna hebben mogen oogsten. Zouden we van hetgeen dat we in ons leven proberen te vermijden niet het meeste kunnen leren? Ik zeg weleens: 'je pijn is je goudmijn'. Dat aan durven gaan waartoe we ons geroepen voelen, wordt ondersteund met talenten: de helpers op ons pad.

Auteur: Cato Pater, loopbaanprofessional, hartcoherentiecoach en senior Talentencoach


28 weergaven
Ik wil direct een berichtje als Bureau Cato weer een inspirerend blog deelt!

Je aanmelding is verwerkt! Het eerste bericht komt binnenkort in je mail.

bottom of page