top of page
  • Cato Pater

De magie van het ouder wordenHet bleek uit de oogtest, ik moest eraan, de studentenglazen hadden hun maximale houdbaarheidsdatum ruim overschreden. Het oogstrelende voordeel was wel dat mijn bijziendheid, dus het ver weg kijken, enorm was verbeterd. Ik kreeg daar een leesprobleem voor terug.

De opticien was positief, met gemak las ik de letters voor tot op de 1 na onderste regel. Toch bleek uit de test dat ik het eerste hulpmiddel wat deze levensfase kenmerkt nodig had: 'Hokus pokus, ik moet een varifocus'. De blijdschap van de brillendokter begreep ik. Mijn lot is hun handel. Een leuk montuur, waarbij de verkoopster zich lyrisch uitte over hoe goed ie mij stond, werd het omhulsel van mijn aarzelende acceptatie. Toen ik gisteren mijn bril op had kreeg ik een compliment van een klant: 'je ziet er wijs uit', zei ze. Ik besloot om deze opmerking te koesteren en te koppelen aan de naamgeving van mijn methodiek 'Gids naar Eigen Wijsheid'. Deze titel is gebaseerd op mijn levensmissie die op het tegeltje is gedrukt wat hangt in mijn kantoor. Ik kan 'm weer goed lezen hoor.


71 weergaven
Ik wil direct een berichtje als Bureau Cato weer een inspirerend blog deelt!

Je aanmelding is verwerkt! Het eerste bericht komt binnenkort in je mail.

bottom of page