top of page
  • Cato Pater

Breinwijsheid: dat geeft je vleugels‘Trauma is een van de grootste gezondheidsproblemen van deze tijd, niet alleen vanwege zijn uitwerking op slachtoffers van ongelukken en misdrijven, maar vooral ook vanwege de vaak minder zichtbare tol die huiselijk geweld, seksueel misbruik, mishandeling, verwaarlozing en verslaving eisen’, schrijft dr. Bessel van der Kolk, medisch directeur van het Trauma Center in Brookline in zijn boek ‘Trauma sporen’.

Echter, omdat een kind niet kan overzien hoe groot het gevaar werkelijk is ontstaat trauma óók na andere ogenschijnlijk niet ingrijpende gebeurtenissen. Het niet mee mogen spelen met vriendjes of het verlies van een dier kan een oorzaak zijn van een patroon. Overigens begeleid ik veel kandidaten die als kind gepest zijn geweest; de impact die dat heeft op de loopbaan en op andere levensgebieden is enorm. We worden ziek van blokkerende patronen; ons hele systeem reageert daarop.

In mijn loopbaanbedrijf begeleid ik mensen die deze belemmerende patronen willen doorbreken. Ze willen op basis van hun talenten richting geven aan hun werk. Zij ervaren dat er iets is wat hen tegenhoudt en dat dit in hen zelf zit.

Middels een visualisatie-gesprek ontkoppelen we de triggers; hierdoor komt er energie vrij. Daardoor kunnen mijn kandidaten hun werkelijke behoeften gaan volgen en hun talenten optimaal inzetten. Het tweede deel van het traject is dan ook gericht op het concreet vormgeven van talenten middels een plan van aanpak. Mijn methodiek 'Gids naar Eigen Wijsheid' is een complete aanpak voor persoonlijke ontwikkeling en praktische toepasbaarheid. Vanuit de kern naar de kracht.

Cato Pater, Loopbaanprofessional en Senior Talentencoach


77 weergaven
Ik wil direct een berichtje als Bureau Cato weer een inspirerend blog deelt!

Je aanmelding is verwerkt! Het eerste bericht komt binnenkort in je mail.

bottom of page