top of page
  • Cato Pater

Met je missie word je zichtbaarWanneer ik mijn kantoor binnenkom dan zie ik het hangen, mijn missie:

‘Mensen in gesprek brengen met hun eigen wijsheid zodat zij zichzelf waar kunnen maken’. Ik heb het maar op een tegeltje gezet en inmiddels hebben vele klanten zo'n tegeltje ook. Je missie is je onderscheidend vermogen maar ook jouw beste bijdrage aan de wereld. Je missie is gekoppeld aan jouw talenten en aan de uitdaging die daaraan verbonden is: het bereiken van jouw hoogste doel.

Maar het aangaan van je missie vraagt lef en vertrouwen. We zijn bang om alleen komen te staan, daarom blijven we liever één van de velen. Zo blijven we onzichtbaar.

Brené Brown schrijft het zo mooi in haar boek ‘Verlangen naar verbinding’: ‘De behoefte erbij te horen is het aangeboren menselijke verlangen om deel uit te maken van een groter geheel. Omdat dit zo’n primaire behoefte is, proberen we daar vaak aan te voldoen door ons aan te passen en te streven naar goedkeuring, maar in plaats van dat dat helpt, staat het gevoel erbij te horen eerder in de weg. We horen er namelijk past echt bij wanneer we ons authentieke imperfecte zelf aan de wereld laten zien, en dat betekent dat ons gevoel erbij te horen nooit groter kan zijn dan de mate waarin we onszelf accepteren’.

Missiedag, teamtalentendag of persoonlijk traject?

Op een speelse manier, met het door mij ontwikkelde talentenspel ‘Gids naar Eigen Wijsheid’, begeleid ik bedrijven, medewerkers en teams om hun onderscheidend vermogen te vinden en hun missie te formuleren. Ik houd van diepgang én daadkracht; van intuitief naar concreet, van binnen naar buiten.

Dan klopt het; dat zie je en dat voel je.


81 weergaven
Ik wil direct een berichtje als Bureau Cato weer een inspirerend blog deelt!

Je aanmelding is verwerkt! Het eerste bericht komt binnenkort in je mail.

bottom of page