top of page
  • Cato Pater

100% aandachtOp de voorpagina van Bureau Cato schrijf ik: '100% aandacht is waar ik voor ga'. Ik zeg nogal wat...

Aandacht is gerichte energie die ontstaat wanneer je coherent (afgestemd) bent; hierdoor werken je innerlijke processen goed samen, straal je openheid uit en voel je je ontspannen. In balans zijn is altijd een proces, nooit een statisch gegeven, het is een punt waarnaar je telkens terug probeert te keren zodat je kunt voelen wat van jezelf is en wat van de ander. Wanneer we teveel nadenken en te weinig ontspannen lukt dat niet; onze innerlijke processen zijn dan niet goed afgestemd. Ik begeleid veel mensen individueel, groepen en teams om goed afgestemd te raken zodat ze hun talenten optimaal gebruiken. Bij mijzelf is het een basisvoorwaarde voor mijn werk; het bepaalt mijn kwaliteit en natuurlijk mijn welbevinden. Dat ik kies voor passende opdrachten is daarin erg belangrijk.

Kort geleden werd ik gevraagd voor een forse opdracht; het zou betekenen dat ik de komende 2 jaar veel zekerheid zou hebben over inkomsten. Het was voor het eerst dat ik uitgebreid vooronderzoek deed om te bekijken wat er van mij gevraagd zou worden en of dat bij mij zou passen. Ik vond het heerlijk om mijzelf deze luxe te permitteren want ik ben best wel een beetje een 'resultaat-fanaat' en ik geniet ervan wanneer ik echt van toegevoegde waarde kan zijn. Twijfel sloeg toe toen ik er in diverse gesprekken achter kwam dat de behoefte van de medewerkers ergens anders lag. Ik merkte dat ik niet voor mij kon zien wat mijn rol zou zijn en ik weet dat visie het belangrijkste is om een droom te kunnen realiseren. Het bleef leeg; ik zag niets om te kunnen realiseren. Ik concludeerde: hier was wat anders nodig en ik voelde dat ik er geen zin in had om mijzelf te gaan aanpassen. Ik zou niet trouw aan mijzelf zijn en ik zou er dus ook niet optimaal van genieten! Omdat ik een super leuk contact had met de opdrachtgevers voelde ik mij wat bezwaard om te zeggen dat ik niet de juiste kandidaat voor de opdracht was.

Maar direct nadat de kogel door de kerk was merkte ik dat het klopte: ik moet doen waar ik goed in ben, waar ik 100% aandacht voor heb en waarvan ik het meeste geniet! En dat is mensen begeleiden om hun talenten te ontwikkelen, verrassende teamdagen organiseren en interactieve lezingen geven. Dan kan ik thuiskomen, op mijn paardje klimmen en nergens meer aan denken. Want mijn paard weet wanneer ik 100% aandacht heb en wanneer niet. Dat is wanneer ik mijn werk met een gerust hart kan loslaten en één met hem kan zijn in de beweging.


24 weergaven
Ik wil direct een berichtje als Bureau Cato weer een inspirerend blog deelt!

Je aanmelding is verwerkt! Het eerste bericht komt binnenkort in je mail.

bottom of page