algemene voorwaarden

© 2020 Bureau Cato Groningen

  • Bureau Cato op Facebook
  • Bureau Cato op LinkedIn
  • Cato Pater

De opleiding Ervaringsdeskundig Talentencoach: een avontuurlijke levenservaring

Bijgewerkt: feb 26


Ik geloof niet in all-inclusive vakanties.


Dat je bij het opstaan zó vanuit de knapperige ontbijt-croissants in de lunch kan rollen en na je middagdut even je snuit in de zee steekt, daarna met zanderige voetjes je hotelslippers inschuift zodat je bij het avonddiner kan zeggen:

‘Zo, zo wat een belevenis als je maar 3 uur vliegen van huis zit he? Zo’n andere wereld’.


De meest inspirerende ervaringen in je leven hebben te maken met overwinningen die niet in een all-inclusive pakket thuishoren.

Zoals 9 uur lang in een boemeltrein op een bankje moeten overnachten waarvan de zitting net zo zacht is als gewapend beton. Dat er om de haverklap gillende verkopers aan je oor tetteren die je kleefrijst willen aansmeren of een wokgerecht met kip van bedenkelijke datum. Dan denk je niet: wow deze ervaring is echt helend.

Daar ben ik heilig van overtuigd.

Ik denk wel dat dit soort shit je sterker maakt. Mijn volgers weten dat.

Die zien ieder seizoen weer een knalgele fietshelm op hun scherm en denken dan:

‘Hou haar tegen, kan die man van haar dat dan niet doen?’. Nee, hij gelooft gelukkig niet in dwarsbomen. Bomen moeten groeien naar de hemel. Soms wil ik in de wolken zijn.


Maar ik geloof wél in een all-inclusive samenleving waar iedereen elke dag mee mag doen, waar een meerkeuze programma is en ervaren reisbegeleiders weten wat ze kunnen adviseren omdat ze daar al zijn geweest. Natuurlijk stemmen ze af op de wensen van jou als klant. Ze lopen met je mee, wijzen op een mooie bloem onder een steen en beloven een prachtig uitzicht bovenop die loeizware berg.

‘Straks komen we over een glibberig pad, daar is het uitzicht fantastisch. Bruisende watervalletjes, een nest jonge vossen, een sneeuwuil die roept naar zijn jongen. We springen vanaf een cliff in de zee waar je onder een rots kunt doorzwemmen. Als je moe bent, motivatie nodig hebt en even wilt rusten dan staan wij naast je’.


Word jij zo’n reisbegeleider?

De opleiding ervaringsdeskundig Talentencoach (voor uitkeringsgerechtigden van UWV) is een all-inclusive jaarprogramma waarin je eerst zélf de avontuurlijke oefeningen ervaart voordat je anderen meeneemt op hun reis. Je leert om jouw reisverhaal te vertellen, hoe je obstakels hebt overwonnen en wat dat je heeft gebracht. Je ontvangt een koffer met inspirerend proviand. Daarmee ga je anderen begeleiden. Gids naar Eigen Wijsheid bevat veelzijdige oefeningen die inspelen op het naar boven halen van verborgen verlangens en die weer tot leven te roepen.


De groepsbijeenkomsten worden daarnaast gevuld met reisverhalen van avonturiers die de stap naar ondernemerschap hebben gezet. Die je uit eigen ervaring kunnen vertellen hoe zij dat hebben aangepakt en wat hen helpt om telkens maar weer die uitdaging aan te gaan.

Ga naar www.bureaucato.nl/opleidingen en kom naar de informatiebijeenkomst op 9 Maart of 6 April.

43 keer bekeken
Ik wil direct een berichtje als Bureau Cato een inspirerend blog deelt!