top of page
  • Cato Pater

Je leven als les - deel 1

Bijgewerkt op: 20 jun. 2021

Hoe kan je leren luisteren naar je intuïtie zodat je dit als een kompas kunt inzetten in je keuzes?


Wat mij boeit is hoe we toegang kunnen krijgen tot informatie uit ons onbewuste. Dit is de belangrijkste reden waarom ik het levensbord® heb ontwikkeld. Ik wilde de wijsheid die in ons lichaam is opgeslagen middels een speels en snel werkend instrument kunnen triggeren zodat mijn klanten de antwoorden in zichzelf zouden vinden.


Omdat Koning Ratio graag diepere inzichten tegen houdt en dat soort processen vertraagt besloot ik iets te ontwikkelen wat geen beroep doet op het denken maar op het weten. Zo was ik de oppermatige controleur in onze bovenkamer te slim af! Ik heb een sluiproute gevonden die toeleidt naar onze wijsheid. Want tsja, ons hoofd maakt ons graag wijs dat we kunnen falen, niet goed genoeg zijn, we ons maar beter kunnen aanpassen etc..


Maar.... Je weet iets zeker omdat jouw lichaam je dat vertelt. Belangrijke inzichten zijn namelijk gekoppeld aan lichamelijke reacties. 'Het lichaam liegt nooit'. Je kunt jezelf een hoop onvrede besparen wanneer je leert luisteren naar wat jouw lichaam je vertelt.

Het levensbord® kent de spelregels van het brein en werkt volgens intuïtie-wetten.


3 intuïtie-wetten die je helpen om bij je wijsheid te komen:

  1. Regelmatig vertragen. Omdat we onderdeel zijn van de natuur kunnen we dit gebruiken om weer te ontladen (blote voeten op de aarde) en in een ritme te komen wat bij ons past. Vakantieboekentip: 'Het Zoutpad', Raynor Winn.

  2. De signalen in je lichaam te leren kennen. Daarbij is het hart de zetel van je intuïtie. Je hart leren volgen is niet voor niets een uitspraak. Boekentip: 'Het hart', Het verhaal van ons meest wonderbaarlijke orgaan', Dr. Sandeep Jauhar.

  3. De thema’s vanuit je levensverhaal leren duiden. Je kunt je leven zien als een boek met een oproep tot actie aan de held die hierin de hoofdfiguur is. Jij dus. Tip: volg deze drieluik: 'Je leven als les'.


In deze drieluik vind je informatie én inspirerende oefeningen die je kunnen helpen om te leren herkennen wat de tekenen zijn op jouw pad en welke uitdagingen daarbij horen. Hierbij maak je kennis met een aantal methodieken die ik heb ontworpen: - de levensloopkaarten (design Anka Willems) - het levensbord ®

Oefening 1: Schrijf op wat er als eerste in je opkomt bij het beeld wat je hieronder ziet.
Oefening 2: Schrijf op wat er als eerste in je opkomt bij het beeld wat je hieronder ziet.


Oefening 3: Schrijf op wat er als eerste in je opkomt bij het beeld wat je hieronder ziet.Oefening 4: Wanneer het eerste beeld gaat over waar je vandaan komt. Wat komt er dan in je op?

En wanneer het tweede beeld gaat over waar je nu staat. Wat komt er dan in je op?

Wanneer het derde beeld gaat over waar je naartoe gaat. Wat komt er dan in je op? Schrijf tenslotte op wat volgens jou de inzichten, oftewel lessen, zijn die jij uit deze oefening haalt. Wat zou je kunnen gaan doen om jouw verlangens om te zetten in acties?

Je kunt bijvoorbeeld tijdens een wandeling in gesprek komen over jouw verlangens. De natuur en ook het erover praten geeft altijd weer nieuwe aanknopingspunten.


Graag deel ik wat mij heeft geholpen en natuurlijk hoor ik ook graag van jou hoe je deze oefening hebt ervaren!

Op 24 Juni post ik deel 2 van deze drieluik.

Indien je ook wilt deelnemen aan de inspirerende oefeningen die ik regelmatig post, bevriend mij dan op facebook: https://www.facebook.com/cato.pater


14 weergaven
Ik wil direct een berichtje als Bureau Cato weer een inspirerend blog deelt!

Je aanmelding is verwerkt! Het eerste bericht komt binnenkort in je mail.

bottom of page