top of page
  • Cato Pater

Je leven als les - deel 2 - geef jouw intuïtie een impuls!

In je levensverhaal liggen lessen verscholen. Door deze te duiden ontdek je hoe jij van toegevoegde waarde kunt zijn. Wat jouw missie is. Hiervoor heb je ook de juiste talenten gekregen! Door deze te leren kennen durf je ook jouw uitdagingen aan te gaan.

Toen ik jaren geleden het levensbord® heb ontwikkeld was mijn vraag: 'hoe kan ik mensen in contact brengen met de wijsheid die in hun onbewuste is opgeslagen, zodat zij hun eigen pad leren volgen?'.


We slaan veel indrukwekkende ervaringen, die we nog niet kunnen behappen, op in ons magazijn. Daar hebben we ruimte, we hoeven er niet dagelijks bij en het ligt daar goed voor als we het nodig hebben. Het brein is een ingenieus systeem wat alles parkeert wat ons bewuste denken in de weg kan zitten. Wanneer we eraan toe zijn, of wanneer we door een crisis de noodzaak leren voelen, dan kan het brein zich openen. Soms is het onomkoombaar: we moeten een andere weg inslaan. Ons lichaam liegt nooit, dat vertelt dat het niet langer zo kan.

Hoe leer je de taal van het onbewuste herkennen?

Via lichaamstaal kunnen we de weg vinden naar wat ons raakt en dat betekenis leren geven. Ook waar we intens gelukkig van worden is een her-innering die ons terug brengt naar wie we in wezen zijn. Wanneer je je gevoel lang hebt onderdrukt dan is leren voelen echt weer een training. Het begint bij stilstaan, ademen, bemerken dat je lichaam anders reageert en dat proberen te duiden. Het levensbord® laat mensen stilstaan bij wat er in hen opkomt zónder na te denken. Door oefening wordt 'het weten', oftewel 'de intuïtie' steeds meer ontwikkeld. Dát is namelijk de taal die het onbewuste spreekt. Het neemt de ratio zijn macht uit handen. Hierdoor leren mensen voelen wat er klopt en durven zij te vertrouwen op wat hun lichaam hen vertelt. Vervolgens kijken we welke inzichten er naar boven komen en hoe we dit kunnen omzetten in acties. Want via hart, hoofd en handen kunnen we onze missie tot uiting brengen.


Ook jij kunt jouw intuïtie een impuls geven en kijken welke verhalen in jou omhoog komen.

Hiervoor heb ik een oefening:
Schrijf jouw eerste ingevingen op wanneer je de TalentenTypes op de foto bekijkt. Welke herinneringen komen er in je op? Schrijf alles op waar je aan denkt. Ja, ik snap dat ze niet allen leesbaar zijn. Ik moet natuurlijk wel iets bewaren voor als je het levensbord ® wilt komen spelen. Er is niets zo erg als een verjaardagskado wat al is verklapt.


Wat 'bewijzen' de verhalen die er omhoog komen? Waarin ligt jouw kracht en/of jouw uitdaging? Of misschien komen er verlangens in je op? Hoe zien anderen dat bij jou?

De derde blog in deze drieluik deel ik op 2 juli.


Veel succes met het herkennen van aanwijzingen in jouw levensverhaal!33 weergaven
Ik wil direct een berichtje als Bureau Cato weer een inspirerend blog deelt!

Je aanmelding is verwerkt! Het eerste bericht komt binnenkort in je mail.

bottom of page