top of page
  • Cato Pater

Je leven als les - deel 3 - moeiteloosheid en succes

Naar je intuïtie luisteren is iets doen wat net zo voelt als de eerste dag dat je de supermarkt in liep en geen mondkapje droeg. Voelde jij je ook zo schuldig? Koning ratio niet gehoorzamen voelt net zo. De ingesleten patronen die zich daar lekker hebben ingenesteld geven houvast maar als ze je niet meer dienen word jij hun slaaf. In 'reis van de held', de metafoor over onze levensreis waar talloze boeken over zijn geschreven, zien we dat wanneer we onze uitdaging aangaan we worden beloond met moeiteloosheid, hulp en succes. Dán kunnen we ons innerlijk goud verzilveren. Ook in het boek van Jan Bommerez, ‘Flow en de kunst van het zaken doen’ zien we dat moeiteloosheid en succes in elkaars verlengde liggen. Blijkbaar worden we beloond wanneer we moedig zijn en onze eigen weg durven volgen. Maar moeiteloosheid is hard werken! Heer Ratio fluistert ons namelijk in dat we keihard moeten ploeteren om succesvol te zijn.

EN DAT IS KLINKKLARE ONZIN

De kunst zit hem in minder doen maar wél de kern raken. Te onderzoeken wát jouw ontwikkelpunt is zodat je bezig gaat met je missie. Want dán ben je van toegevoegde waarde en heb je een waardevolle bijdrage voor de wereld. Maar we willen niet zo graag naar de kern kijken. Ons oppermachtige brein heeft namelijk bepaald dat alles wat pijnlijk is in het onbewuste wordt gestopt en daar liefst nooit meer uit komt. Want deze boze geest heeft ons wijsgemaakt dat pijnlijke herinneringen nog véél meer narigheid geven wanneer we ze weer toelaten


EN HET OMGEKEERDE IS WAAR Wanneer je jouw ongemak aangaat dan zal je worden beloond met bevrijding. Als kind beschermen deze overlevingspatronen ons maar als volwassene worden ze ons keurslijf. Écht volwassen zijn betekent dat je tot wasdom bent gekomen en je niet meer laat leiden door emoties maar door jouw innerlijke wijsheid en verlangens en daar vorm aan geeft. Hierdoor worden jouw talenten optimaal benut voor jezelf én door de wereld om je heen.

Wil jij ook je patronen doorbreken en echt gaan luisteren naar je zielsmissie?

Dan hier mijn vakantieboeken top 3 (wat zijn die van jou???):

  1. Big Magic – Elisabeth Gilbert. Dat er geen excuus is om je dromen uit te stellen. Dit boek heeft mij geholpen om vanuit 0 klanten een grote opdracht binnen te halen. Het zijn echt allemaal smoesjes....

  2. Het Zoutpad – Raynor Winn. Over oude wegen naar een nieuw begin. Een adembenemende reis van 2 mensen die alles hebben verloren maar kiezen voor onafhankelijkheid en avontuur in plaats van zekerheid. Dit boek heeft mij laten inzien dat er niets is wat mij kan tegenhouden. Behalve ik zelf.

  3. Helweek - Betrand Larssen. Door dit boek van deze ex-militair ben ik gaan inzien dat mijn grootste blokkades worden gevormd door het beeld dat ik maak in mijn hoofd! Door mijn beelden te veranderen kan ik bepalen hoe ik mij wil voelen. Een mega eye-opener!


Ik wens je een inspirerende en inzicht gevende vakantie! Hartelijks,

Cato15 weergaven
Ik wil direct een berichtje als Bureau Cato weer een inspirerend blog deelt!

Je aanmelding is verwerkt! Het eerste bericht komt binnenkort in je mail.

bottom of page