top of page
  • Cato Pater

Je pijn is je goudmijn - levenslessen voor ondernemers

Als kind gaf ik moederliefde aan mijn vader. De arme man werd niet gehoord, gezien of gezoend. Dus offerde ik mijn kinderoren op als toevluchtsoord voor zijn relatie problemen.


Dus liep ik als de schaduw van mijn afwezige moeder, aan de hand van mijn vader na een kerkdienst naar huis om de schoonheid van de donderpreek terug te horen omvat in 3 dreigende woorden:


‘God ziet alles’.


Maar ik vermoedde dat HIJ mijn vader niet zag.


Karel Pater was moederziel alleen.

Dus ik ging voor hem zorgen.

Dat patroon nestelde zich in mijn brein als een vogel die veiligheid zoekt.

Al jong leren we loyaal te zijn aan van alles wat ons niet dient. We zijn afhankelijk en wanneer onze ouders zitten met hun eigen sores dan worden wij hun hoeders. Want dán worden we gezien en gezoend.

We gaan vertrouwen wat we kennen, ook wanneer dat helemaal niet goed voor ons is. Ons onbewuste ziet dat als het nieuwe normaal en dus gaan we ons daarnaar gedragen.


En dat terwijl je groots bent en bedoeld om te stralen!


15 jaar geleden werd Bureau Cato geboren. Ik beloofde mijzelf dat ik mensen echt wilde gaan helpen om van hun pijn hun goudmijn te gaan maken. Het levensbord ® is mijn levenswerk waarmee dat inzicht op een natuurlijke manier naar boven komt.


Toen ik mijn levensles leerde herkennen ervaarde ik dat dit de bron is die helpt om zowel persoonlijk als zakelijk te groeien. Op het moment dat ik ging omarmen waarvoor ik mij schaamde en mijn stiekeme verlangens serieus ging nemen, toen ging er een wereld voor mij open. De coach-instrumenten die ik maakte waren opeens schatten die ik niet meer verborgen hoefde te houden. Ik kreeg er grote opdrachten mee zodat ik professionals, ondernemers en teams kon begeleiden.

Blijf jij als ondernemer trouw aan relaties die jou eigenlijk niets meer te bieden hebben? Geef jij teveel?


Ga jij pleasen, veel meer geven als dat goed voor je is, ga je naar beneden met je prijs omdat je niet durft te gaan staan voor wat jij te bieden hebt?


Wanneer je op deze wijze verbindingen in stand blijft houden dan houd je jezelf klein.


Als ondernemer heb jij een onderscheidend vermogen, een unieke aanpak en daar waar jij van meerwaarde bent zal je ook jezelf veelvuldig terug verdienen.


Dat heet: wederkerigheid.


Het levensbord®️ maakt je op een speelse manier bewust wat jouw kracht is, welke verlangens je hebt en hoe je kunt stoppen met jezelf te ondermijnen.67 weergaven
Ik wil direct een berichtje als Bureau Cato weer een inspirerend blog deelt!

Je aanmelding is verwerkt! Het eerste bericht komt binnenkort in je mail.

bottom of page