top of page
  • Cato Pater

Mijn meest magische moment

Het is 8 Juli 2022 ergens rond de klok van 9.30. Mijn verjaardag. De zon schijnt onschuldig op het water. Ik maak nog een wandeling in het park bij mijn kantoor. Want ik zie een inspirerend overleg niet persé als werk, meer als een reflectie op mijn ontwikkeling en hoe ik mijn verlangens vorm kan geven zodat ik het beste kan bijdragen in de wereld. Vandaag zal ik weer stilstaan bij wat ik het komende half jaar wil verwezenlijken.


Mijn lieftallige business ondersteuner die zoals gewoonlijk, met fietsaccu onder de arm, wat Indische minuten te laat komt (ik noem geen namen Nathalie Groenwold), start met een geschiedenisles over haar goede gewoonte. 'Jam Karet', heet dat in het Bahasa Indonesia, zegt ze. Dat betekent: 'elastische tijd'. Zij kan er dus niks aan doen..zij heeft elastieke genen. Stiekem hoopt ze dat ik op de deurmat ga zitten wachten want vertragen is het nieuwe versnellen.

Dat het een cruciale dag gaat worden weet ik dan nog niet. We starten met terugkijken op de afgelopen periode: 'Waar ben je het meest blij mee geweest?'. Ik kijk terug op mooie trajecten, hoor 'kwartjes' weer vallen, voel inzichten weer ontstaan. Het Levensbord® is mijn metgezel in dit mooie werk. Wij doen het samen. Dan zie ik Nathalie verstillen en hoor hoe haar wijze ziel deze historische woorden uitspreekt:


‘Je doet er niemand een dienst mee om Het Levensbord® voor jezelf te houden’.


En ook geeft ze als toegift nog een preek dat je talenten hebt gekregen om in te zetten voor het geheel, dat we allemaal uniek zijn en dat ik dus niet unieker ben dan anderen.


Ik zal het eerlijk bekennen. Dat laatste vind ik als tiende kind een beetje jammer. Op mijn verjaardag notabene.


Maar ik weet dat ze gelijk heeft. Ik heb mijn Next Level een beetje voor mij uit geschoven. Ik voel een verlangen om wat ik al die jaren met Het Levensbord® heb mogen geven te delen door anderen te gaan opleiden. Maar ook voel ik onzekerheid. Zullen coaches wel gaan kiezen voor een methode die nieuw, anders, speels en geen fancy Engelse naam of afkorting draagt? Vanaf dan werken Nathalie en ik de hele zomer aan mijn droom die ik dus stiekem al 2 coronajaartjes heb uitgesteld.


Je weet, een nieuwe uitdaging aangaan gaat altijd gepaard met de angst voor het onbekende. Dikwijls doet ‘de held’ ook eerst een poging voordat deze er werkelijk voor gaat. Dan ontstaat er onvrede want de missie moet worden vervuld, zegt Joseph Campbell in ‘a hero’s journey’.


Maar nu is het dus mijn tijd. En mijn mentor op mijn pad brengt mij in stelling.


'Want wanneer jij je uitdaging aangaat, dan zullen jouw talenten je dragen' klinkt het in mijn hoofd. Ik merk dat inspirerende woorden vanzelf tot mij komen en dat ook zij mentoren zijn op mijn pad. Ik voel mij gesteund. De held wordt, zodra deze echt kiest, altijd toegerust.


Maar wanneer ik zelf de held moet uithangen dan wordt mijn vertrouwen in het universum wel op de proef gesteld. Het verschil met een eerdere poging is dat ik nu echt een serieus plan ga maken. Een droomplan! 'Neuromagie' (zoals ik de wonderlijke werking van het brein noem) werkt zo: Het brein kent, volgens wetenschappelijk onderzoek, geen verschil tussen beleving en werkelijkheid. Op alles wat jij meemaakt, droom of realiteit, reageert het brein met het in positie brengen van je lichaam om zich op deze situatie af te stemmen. Zo ontvang je blijdschap en euforie bij succesgevoelens en angst en boosheid bij jalouzie. Je kunt kiezen tussen doemdenken en droomdenken, zeg ik in het Levensbord®droomplan.


Ik ga dus gevoelsdoelen stellen (want dat zijn magische procesversnellers). En vraag mij af: 'Welke gevoelens in mijn leven wil ik meer ervaren en hoe kan ik mijn doelen daarop afstemmen?'.


Ik kom op de woorden: inspiratie, verbinding en vertrouwen.


Stap 1 is een vragenlijst met interviews uitzetten bij wat coaches om mijn opleiding eerst echt goed te onderzoeken voordat ik het neerzet.

Ik krijg veel informatie terug en zie uit naar leuke gesprekken.

Inderdaad voel ik vertrouwen, verbinding en inspiratie! Het eerste gesprek met een zeer ervaren coach is al een feest. Er moet nog veel gebeuren maar het begin is er. En dan hoor ik uit het niets, wat mijn oren niet kunnen geloven en waar mijn hart een reuzesprong van maakt de magische woorden:

‘Kan ik die opleiding ook gaan doen?’. Ik slik, dans, beef, lach en verwonder.

Dit geeft mij het laatste zetje. Vanaf dat moment zie ik het voor me en leef ik toe naar mijn nieuwe wereld. Er volgen meer aanmeldingen. Een fijne groep mensen vormt zich om mij heen. Wanneer de held de uitdaging is aangegaan dan komt deze terug met het goud. Vanaf dan wordt de uitdaging getransformeerd tot nieuwe wijsheid. Door dit proces telkens weer door te gaan wordt het volledige potentieel benut. Dit leidt toe naar een vervuld leven.


Toewijding brengt je dromen in actie.


24 weergaven
Ik wil direct een berichtje als Bureau Cato weer een inspirerend blog deelt!

Je aanmelding is verwerkt! Het eerste bericht komt binnenkort in je mail.

bottom of page