top of page
  • Cato Pater

Ongekend talent - laat mensen doen wat zij niet laten kunnen

'Als kind liep ik al te filmen door een oogje met mijn duim en wijsvinger te maken en tegen het verjaardagsvolk van mijn zus te zeggen dat ze op de tv kwamen. Ze gingen ervoor zitten hoor: Jan was weer opnames aan het maken. En wie buigt er niet voor een blij kind. Mijn zus niet, die versleet mij voor kraai die als een aandachtspikker van haar gouden momenten haar feest aan het verstieren was. Dus ik ging mijn stiekeme passie om filmregisseur te worden alleen nog delen met mijn hond die er braaf voor ging zitten en zweeg als het graf.

Dankzij Corona kwam deze kinderdroom weer tot leven.

Dus ik riep: 'ja', toen iemand opperde dat we met onze twee linker handen dan maar een filmpje van het project moesten maken.

En nu ben ik naast logistiek medewerker ook Chief Project Video. Een nevendienst die mij naast mijn eigenlijke werk weer de spirit geeft nu de gang naar het koffiezetapparaat en de bijbehorende kletskoek mij is afgepakt. Hoe cool is dat! Zelfs 's avonds ga ik daarmee door'.


Hoe kunnen we NU van werk een ontwikkelspeelplaats maken waarin medewerkers ook mogen doen wat zij niet laten kunnen? Daarin ligt hun passie, hun energie, hun overtuigingskracht.


De afgelopen jaren heb ik mij verdiept in het boven water toveren van dit 'ongekend talent'.

De door mij ontwikkelde methodiek 'het levensbord ®' is een procesversneller die aangeboren gaven en neigingen naar boven haalt waar een stoflaag al een tijdje de enige bezitter van was.

De speelse werkvorm neemt de ratio de macht uit handen en brengt de intuïtie aan het woord.


Want wat mensen voelen en niet kunnen laten daarvoor gaan ze door het vuur.


Hoe zou het zijn wanneer teamleden zich bewust worden van elkaars grootste krachten zodat iedereen zich met hart en ziel kan inzetten en de juiste personen gaan samenwerken zodat projecten worden gedragen door mensen die elkaar aanvullen?


Want niet dat de medewerker goed kan samenwerken is hetgeen wat we willen weten maar vanuit welke intentie diegene dit doet. In een team is het fijn om diverse types te hebben die het beste in elkaar naar boven halen. De strateeg kijkt naar het doel wat men wil behalen, de dromer schetst het ideaalbeeld en de verteller inspireert ook anderen om aan te haken.


Wat zou het voor organisaties kunnen betekenen om een kruisbestuiving van talent teweeg te brengen zodat mensen hun passie ook delen met andere afdelingen?


Is het leren kennen van ongekend talent wellicht JUIST NU een kans zodat medewerkers zich met nieuwe energie kunnen verbinden aan hun werk en daardoor ook meer veerkracht ontwikkelen in het omgaan met de huidige tijd?


Het levensbord ® heeft in combinatie met andere programma's al een behoorlijke reis gemaakt. Meer dan 25 grote organisaties hebben beleefd hoe het is om ongekend talent te ontdekken. Medewerkers, teams en managers hebben hun klantverhalen als een schat op mijn website achtergelaten.


Bureau Cato biedt unieke hybride werkvormen, zoals (fiets) TalentenTochten (app), het levensbord (fysiek en online) , unieke beeldkaarten die verhalen oproepen, talentenvelden voor teams etcetera.


Kennismaken?


Gratis proeverij voor HR adviseurs en managers die willen weten hoe het levensbord ® (online of fysiek) werkt en informatie willen krijgen over een op maat programma voor medewerkers, leidinggevenden en teams.


PS Heb je al kennis gemaakt met mijn podcast Je pijn is je goudmijn?

Samen met mijn gasten ga ik op reis en onderzoek ik met hen hoe zij hun indrukwekkende levenservaringen hebben vertaald naar hun werk en hoe zij daarmee de wereld inspireren. Ik zet dit om in kleurrijke luisterbelevingen.


48 weergaven
Ik wil direct een berichtje als Bureau Cato weer een inspirerend blog deelt!

Je aanmelding is verwerkt! Het eerste bericht komt binnenkort in je mail.

bottom of page