top of page
  • Cato Pater

Peter R. maakt veel los. Wat roept dat in jou op en wat kan je daarvan leren?

‘Dat zijn vader verzetsstrijder is geweest in de oorlog dat hoort Peter R. pas wanneer hij ouder is’, zegt een zwaar geëmotioneerde Bram Moszkowicz bij RTL.


Afgelopen week had ik diverse gesprekken met klanten die net als ik onder de indruk zijn van de verhalen die vanachter de coulissen over Peter R. verschijnen.


Peter is de verzetsheld van deze tijd. Een man die vecht voor rechtvaardigheid.


Die het wachten van ouders op hun vermiste kind wil doorbreken zodat zij rust krijgen.


Een man die slachtoffers van terreur omarmt en hen welkom heet in een land waar veiligheid zo gewoon zou moeten zijn.


Een rolmodel die aantijgingen op social media in de kiem smoort door de dader een onverwacht bezoekje te brengen en deze te vragen of hij het normaal vindt om hem een landverrader te noemen en te bedreigen met een kogel als dank voor zijn steun aan vluchtelingen. De PVV-er vlucht zijn huis in op zoek naar schaduw voor zijn schaamte. Peter laat zich niet bedreigen.


Onze bewondering voor anderen kan alleen maar ontstaan wanneer we ons her-inneren dat dit ook in onszelf aanwezig is. Wat gezien wil worden, klaar is om in ons bewustzijn een plek te vinden, dát wordt getriggerd wanneer we daar klaar voor zijn.

We zijn elkaars lichtdragers op dit pad.


‘We walk eachother home’ (bron: Ram Dass).

De vraag is dus: wat spiegelt Peter R. bij mij?


Ik denk de stoere kracht die niet wijkt maar doorgaat totdat zijn missie is volbracht. De R. in zijn tweede naam staat voor 'Rechtvaardigheid' las ik ergens. Peter is een merk met waarden dat staat als een huis. Ik hoop dat ook ik de kracht blijf houden om door te gaan met waar ik in geloof, mijn uitdagingen aan te gaan, ook als dat lastig is en dat te laten zien in de dingen die ik doe. Want zo kan ik een vervuld leven leiden met mijn missie als kompas.


Dankjewel Peter dat jij mijn lichtend voorbeeld bent op mijn pad!! En ik wens je toe dat jij jouw missie netjes mag afronden, dat je ons mag blijven inspireren om aan te gaan waar we in geloven waardoor we een bijdrage mogen hebben in het mooier maken van deze wereld.


Wat spiegelt Peter R. in jou? Zit daar misschien een verlangen onder? En wat ga je doen om dat te onderzoeken?

23 weergaven
Ik wil direct een berichtje als Bureau Cato weer een inspirerend blog deelt!

Je aanmelding is verwerkt! Het eerste bericht komt binnenkort in je mail.

bottom of page