top of page
  • Cato Pater

Samen magie creëren

Als tiende kind is het delen van mijn speelgoed niet altijd fijn. We zijn 11 vreemdelingen met dezelfde achternaam. Voordat je het weet staat een ander op jouw plek en pakt alle aandacht af. We zijn elkaars concurrenten in deze onderneming.


Steeds meer kijk ik door de sluiers van mijn leven en volg ik de bedoeling. Intuïtie is mijn toverwoord. Telkens ontvouwen zich weer nieuwe inzichten en ontdek ik wat eigenlijk de bedoeling is. Het verleden lijkt een blauwdruk voor het heden. Vandaag ben ik jarig en ik sta weer op een kantelpunt. Of eigenlijk, ben ik er al overheen. Het stroomt weer! Ik heb de sprong gewaagd! En nu kan ik niet meer terug.


De plek van tiende kind blijkt een oproep om mijzelf te laten zien en niet weg te kruipen achter baarmoedergenoten die harder schreeuwen. Ja, als je uit zo’n volksstam komt heb je geen microfoon nodig om je publiek te bereiken. Dat meisje wat niet naar de toneelacademie mocht (‘geen droog brood in te verdienen’) heeft een eigen vorm gevonden om op een podium te gaan staan.


Ik zie nu dat de dingen waar ik mij voor schaamde, tekens zijn geweest om in mijn kracht te gaan staan. Dat mijn gevoeligheid geen zwakte is maar juist het goud wat in mij zit. Het observeren van mensen geen verlegenheid maar nieuwsgierigheid is wat mij later ten dienste zou zijn.

Je pijn is je goudmijn..

Het blijkt de bedoeling om mijn ontembare creativiteit volop te ontwikkelen, mijn dromen groots neer te zetten en daar mijn levenswerk van te maken.

Een eigen methodiek ontwikkelen betekent dat ik mij niet meer kan verschuilen achter de naam van een ander maar zelf in het licht moet gaan staan.


Het Levensbord© roept vergeten verhalen in mensen op. Het maakt herinneringen weer wakker die zo essentieel blijken te zijn. Het is een echte procesversneller die via eye-openers tot mensen spreekt. Het kind in mij geniet daarvan. Ik mag getuige zijn van prachtige doorbraken waardoor mensen op hun plek gaan staan.

Nu is het tijd om mijn levenswerk los te laten zodat het zich kan verspreiden door anderen te gaan opleiden tot Levensbord© Facilitator zodat zij ook gaan werken met dit magische spel wat mensen helpt om hun eigen wijsheid te volgen.


Ik durf eindelijk mijn speelgoed te delen..


Want inmiddels weet ik dat ieder mens z'n eigen unieke levensmissie heeft, wanneer we ons hart volgen hebben we toegang tot onze talenten, zodoende hebben we allemaal vanuit onze eigen kracht de beste bijdrage aan het grote geheel. Elkaar inspireren zodat we allen op onze eigen plek gaan staan dat noem ik 'verbindingskunst'.


Het is mijn missie om samen magie te creëren zodat mensen hun wijsheid kunnen zaaien.

N.b Ben jij professioneel coach en wil jij meer weten over Het Levensbord©? Bekijk dan eens de vele reviews en filmpjes op www.bureaucato.nl Voel je een klik? Stuur mij dan een bericht, dan maken we deze zomer een afspraak voor een video-call.


60 weergaven
Ik wil direct een berichtje als Bureau Cato weer een inspirerend blog deelt!

Je aanmelding is verwerkt! Het eerste bericht komt binnenkort in je mail.

bottom of page