top of page
  • Cato Pater

Wie zijn de mentoren op jouw pad?

Balans, energie en focus zijn de sleutelwoorden in de magische dans tussen ruiter en paard.

Meebewegen. Als er iets is wat dat van je vraagt dan is het een paard.


Paarden zijn vanaf mijn pubertijd mijn mentoren.

Als tiende kind uit een gezin van 11 was aandacht wel het nieuwe goud. We streden erom. Ik heb geleerd om een prestatie te moeten leveren voordat ik werd gezien.

Ik vond mijn heil in de paarden. Zij accepteerden mij zoals ik was. Als bijbelbeltmeisje kon ik op die manier wegvluchten uit wetten en regels die God volgens mij nooit bedacht kon hebben.


Paarden zijn liefde. Hun aandacht is oprecht.

Met hun onmetelijke wijsheid hebben zij mij geholpen om te vertrouwen op mijn lichaam. Zij hebben mij de stem van een eetstoornis helpen te negeren. Ze hebben me geleerd wat doorzetten is wanneer ik na een val toch weer het vertrouwen wilde winnen.

In de metafoor 'Reis van de held' (Joseph Campbell) , wat gaat over het overwinnen van jezelf en het volgen van je missie, vertelt de hoofdpersoon (de held) dat je geholpen zult worden wanneer je je uitdaging aangaat. Wanneer we ongemak durven te verduren en gaan voor waar we in geloven dan vinden we respect en steun. Uit onverwachte hoek komt er dan hulp. Wanneer ben jij gaan staan voor je diepere verlangens en wat heeft je toen geholpen?

Wie zijn jouw mentoren op je pad?


NB: Fotografie Renée Boerema

10 weergaven
Ik wil direct een berichtje als Bureau Cato weer een inspirerend blog deelt!

Je aanmelding is verwerkt! Het eerste bericht komt binnenkort in je mail.

bottom of page